Om företaget

Skalab Skaraborg AB startades 1980. Idag är vi 7 st. anställda varav 6 st. i produktionen och vi finns i egna moderna lokaler i Habo, strax utanför Jönköping. Sedan 1999 är vi ett helägt dotterbolag till Ryds Glas Jönköping AB. Genom vår samverkan har vi möjlighet att erbjuda er som kund en totallösning från början till slut. Vi löser allt från måttagning till slutmontering. Tillsammans med beställare, arkitekt och konstruktör kan vi ta fram de bästa lösningarna.

Våra kunder är i huvudsak glasmästerier, den offentliga sektorn, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och byggföretag.

Vår erfarna och engagerade personal säkerställer att våra produkter får en mycket hög kvalitet. I vår tillverkning har vi full kontroll på orderstatus, materialflöde och produktionsplan. Vår gedigna erfarenhet och kunskap om aluminium och glas gör att vi kan stå till tjänst med svar och lösningar på era frågor och förväntningar.

Sedan 1981 är vi licenserade av Sapa Building System och tillverkar våra produkter i enlighet med deras byggsystem för aluminium. Sapa är marknadsledare i Norden när det gäller aluminiumkonstruktioner. Sapa:s ständiga utvecklingsarbete ger oss möjligheten att alltid kunna erbjuda de senaste produkterna vad gäller funktion och klimatkrav. Våra kunder finns över hela landet och genom samarbete med en lokal transportör löser vi frakten till monteringsplatsen.